Okolica


Koroška, ki kot zelena čipka gozdov, hribov in travnikov objema našo domačijo pod severnim pogorjem Uršlje gore (1699 m) in Plešivško kopo, v naši okolici ponuja veliko možnosti za doživetja. Od planinarjenja (Uršlja gora, Peca ) in pohodništva (pot Rimljanov, Meškova pot, Vorančeva pot), sprehodov do Ivarčkega jezera, kolesarjenja (okoli Uršlje gore,…), plavanja, različnih športnih aktivnosti, fitnesa in savn, smučanja na smučišču Poseka na Ravnah, na Kopah nad Slovenj Gradcem ali na Peci in Koralpah (avstrijska Koroška), do splavarjenja; na Flosarsko rajžo po Dravi vas bodo sprejeli pri Šarmanu, v Javniku blizu Ožbolta.


Uršlja gora
Uršlja gora

Poiščite grob Prežihovega Voranca in njegovo domačijo v Kotljah, postanite ob Koroškem vrtu v bližini in stopite do bližnje Solzice velikanke iz jekla, ki sredi Kotelj budi spomin na Festival solzic, vsako leto tretji vikend v maju.

Slovenj Gradec, mesto – glasnik miru in evropska prestolnica kulture (2012),  postreže s svojimi znamenitostmi, tako kot Leše, Šentanel, v Mežici turistični rudnik in muzej – podzemlje Pece vabi na avanturistična doživetja v obliki vožnje z vlakcem, s kolesi in kajakom.

Na koncu doline in tik pod votlino, kjer spi kralj Matjaž, leži Črna z zanimivim muzejem olimpijcev.

Poglejte na povezave, sicer pa na Ravnah na Koroškem stopite v knjižnico dr. Franca Sušnika z izjemnim knjižnim fondom in spominskimi sobami koroških literatov…

Vse to je blizu in primerno za obisk, ko si človek na počitnicah zaželi malo kulture, dediščine, tradicije, kulinarike ali posebnih doživetij…!


Slider